Hinnat

Kasvattajaystävälliset hinnat – huomaa jäsenetu!

  • Siemennys paikan päällä Onnelan Oriasemalla Jalasjärvellä: Astutusmaksu 250 € (sis. alv). Lisäksi veloitetaan astutuskauden eläinlääkärimaksu 198 € (sis. alv). Eläinlääkärimaksu ei sisällä lääkityksiä tai muita erityishoitoja. Onnelan Oriasemalla hoitomaksu on 10 €/vrk, varsallisilta tammoilta hinta on 13 € / vuorokausi (sis. alv).
  • Siirtona: ensimmäinen lähetys 250€ +lisälähetykset 60€/kpl (sis.alv). Siirroissa tulee maksettavaksi mahdolliset siirtoaseman kulut.
  • Varsamaksu 10 vrk ikäisestä varsasta on 2.900 euroa (sis. alv). SHKL:n jäsenet saavat varsamaksusta 10 % alennuksen. Alennuksen saadakseen jäsenmaksun tulee olla maksettuna sekä astutuksen että varsan syntymän hetkellä.

Southwind Spirit on mukana Suomen Kasvattajakruunussa!

Elinikäiset astutusoikeudet

Oriille myydään kymmenen elinikäistä astutusoikeutta hintaan  6.950 euroa/kpl (sis. alv). Yksi astutusoikeus oikeuttaa yhteen ilmaiseen varsamaksuun vuosittain. Elinikäisen astutusoikeuden ostajalta ei veloiteta Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiön 150 euron varausmaksua. Tammalle tulee varata paikka sähköpostitse toimisto@shkl.net, ja oriasema veloittaa astutusmaksun ja astutuskauden eläinlääkärimaksun. Varauksen yhteydessä tulee ilmoittaa elinikäisen astutusoikeuden omistamisesta. Elinikäisellä astutusoikeudella saa käydä vapaasti kauppaa ja sitä saa myös vuokrata eteenpäin. Mikäli osuuden omistaja vaihtuu, ilmoita todistuksen haltijan siirrosta Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n toimistolle p. 03-734 2281 tai sähköpostitse toimisto@shkl.net.

Kahden tamman omistaja saa käyttää elinikäisen astutusoikeuden kummalle tahansa tammalle. Jos molemmat varsovat, omistaja saa toisen varsan maksusta 25 prosentin alennuksen. Alennuksen saadakseen molempien tammojen tulee olla saman omistajan omistuksessa astutus- ja varsomishetkellä ja myös toiselle tammalle tulee olla varattuna paikka oriin kiintiöstä.

Elinikäisen astutusoikeuden takuu:

Jos ori kuolee tai myydään kokonaisuudessaan eteenpäin siten, ettei astutusoikeutta ole mahdollisuutta käyttää ennen 1. elokuuta 2021, palautetaan todistuksen haltijalle 6.950 € (sis.alv).

Jos ori kuolee tai myydään kokonaisuudessaan eteenpäin siten, ettei astutusoikeutta ole mahdollisuutta käyttää 1. elokuuta 2021–30. heinäkuuta 2022 välisenä aikana, todistuksen haltijalle palautetaan 3.475 € (sis.alv.). Jos ori kuolee tai myydään kokonaisuudessaan 1. elokuuta 2022 jälkeen, todistuksen haltija saa 1/50 kauppasummasta tai mahdollisesta vakuutuskorvauksesta.

Kysy lisää elinikäisen astutusoikeuden ostamisesta:

Mitja Nummenmaa

0405024987
toimisto@shkl.net