Ravitalli Korvenheimo Oy osti osuuden Southwind Spiritistä

Ravivalmentaja Timo Korvenheimo, 37, vakuuttui Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiön Yhdysvalloista hankkimasta siitosori Southwind Spiritistä ja osti 25 prosentin osuuden orista.

– Tykkäsin hevosesta heti. Tutkin sen näytöt läpi ja huomasin, että se oli pärjännyt varsana tosi hyvin, juossut kovia hevosia vastaan ja niiden kanssa suorittanut oikein hienosti, Korvenheimo sanoo.

– Suku on tietysti itsessään erittäin hieno. Tykkään Muscle Hillin pojista. Niistä löytyy periyttäjiä, hän jatkaa.

Southwind Spiritin suvun vahvuuden puolesta puhuu myös se, että lähisuvusta löytyy muitakin siitosoreja, kuten huippusuosittu Tactical Landing, joka on orin siskon Southwind Serenan jälkeläinen.

– Siellä on tosi hyviä juoksijoita suku täynnä. Uskon, että orin täytyy itsekin olla periyttäjä, koska se oli niin aikainen ja lahjakas hevonen, Korvenheimo uumoilee.

Southwind Spiritin kilpaura oli lyhyt, mutta menestyksekäs.

– Se on paras näyttö siitä, että on juoksija, kun on mennyt kaksivuotiaana lujaa. Vaikka ura jäikin kesken, se ei hevosta huononna yhtään!

Tavoitteena kevyt ja varhaislahjakas varsa

Korvenheimo tutustuu Southwind Spiritin myötä nyt ensimmäistä kertaa siitosorin omistamiseen. Osuuden lisäksi Korvenheimo osti elinikäisen astutusoikeuden, ja tallista löytyy ainakin yksi tamma, joka vietäneen Southwind Spiritin luo Onnelan oriasemalle.

Southwind Spiritillä on toistaiseksi vähäinen määrä jälkeläisiä, joista on kuitenkin noussut esiin huippulahjakkuuksia. Kaksivuotias tamma Merry Ann on juossut seitsemästä startistaan viisi voittoa ja ansainnut lähes 250 000 dollaria, ja vuonna 2016 syntyneen tamma Spirit Bellin ennätys on 11,1a ja voittosumma 162 000 dollaria.

– Ori on ollut sellaisessa paikassa ja osavaltiossa, ettei se ole saanut siellä kunnon mahdollisuutta siitoksessa, Korvenheimo selventää.

Nuorten ravihevosten valmentajana ansioitunut Korvenheimo pitää varhaislahjakkuutta ja nopeutta tärkeinä ominaisuuksina siitosorille. Näitä ominaisuuksia Korvenheimo tavoittelee myös omille tuleville varsoilleen.

– Se on se tärkein puoli, jota siitosorilla arvostan, että on ollut heti valmis ja aikainen kilpuri. Ettei ole ollut parhaimmillaan vasta neli- tai viisivuotiaana.

Omien kasvattiensa lisäksi Korvenheimo toivoo saavansa useampia Southwind Spiritin jälkeläisiä valmennukseensa tulevina vuosina.

– Olen kiinnostunut ottamaan orin varsoja valmennukseeni, koska usko niiden kykyihin on kova, Korvenheimo kertoo.