Southwind Spirit Onnelan oriasemalle

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiön hankkima siitosori Southwind Spirit palvelee tammanomistajia tulevalla astutuskaudella Onnelan oriasemalla Jalasjärvellä.

Onnelan oriasema valikoitui sijoituspaikaksi muun muassa hyvän hevosenpidon ja laadukkaiden eläinlääkäripalveluiden takia. Lisäksi oriasema tarjoaa tammoille edullisen vuorokauden hoitomaksun hintaan 10 euroa, varsallisilta tammoilta hinta on 13 euroa / vuorokausi (sis. alv).

Tammoja siemennetään vain paikan päällä.

Southwind Spiritin varausmaksu on 150 euroa (sis. alv) ja astutusmaksu 250 euroa (sis. alv). Näiden lisäksi veloitetaan astutuskauden eläinlääkärimaksu 198 euroa (sis. alv). Eläinlääkärimaksu ei sisällä lääkityksiä tai muita erityishoitoja.

Varsamaksu on 2 900 euroa (sis. alv). SHKL:n jäsenet saavat varsamaksusta 10 prosentin alennuksen. Alennuksen saadakseen jäsenmaksun tulee olla maksettuna sekä astutuksen että varsan syntymän hetkellä.

Southwind Spiritin tammamäärä kaudelle 2021 on rajattu viiteenkymmeneen, joista kymmenen varataan elinikäisille astutusoikeuksille.

Elinikäiset astutusoikeudet

Elinikäisen astutusoikeuden hinta on 6 950 euroa (sis. alv). Sen ostajalta ei veloiteta varausmaksua.

Kahden tamman omistaja saa käyttää elinikäisen astutusoikeuden kummalle tahansa tammalle. Jos molemmat varsovat, omistaja saa toisen varsan maksusta 25 prosentin alennuksen. Alennuksen saadakseen molempien tammojen tulee olla saman omistajan omistuksessa astutus- ja varsomishetkellä.

Elinikäisen astutusoikeuden ehdot:

Jos ori kuolee tai myydään ennen 1. elokuuta 2021, astutusoikeusmaksu palautetaan ostajalle kokonaisuudessaan. Jos ori kuolee tai myydään 1. elokuuta 2021–30. heinäkuuta 2022 välisenä aikana, ostajalle palautetaan puolet ostosummasta. Jos ori kuolee tai myydään 1. elokuuta 2022 jälkeen, ostaja saa 1/50 kauppasummasta tai mahdollisesta vakuutuskorvauksesta.

Elinikäisellä astutusoikeudella saa käydä vapaasti kauppaa ja sitä saa myös vuokrata eteenpäin.

Varaukset

Varauksia orille otetaan vastaan aluksi sähköpostitse osoitteessa toimisto@shkl.net.

Varauksesta tulee käydä ilmi tamman nimi, omistajan nimi, osoite, sähköposti ja puhelinnumero. Varauksia otetaan vastaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja varauksen jälkeen laskutamme varausmaksun sähköpostitse.

Orin kotisivut tullaan avaamaan osoitteessa https://southwindspirit.fi/, ja avaamisen jälkeen varaukset tehdään kotisivujen kautta.