Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö

Säätiö ylläpitää korkeatasoista orikantaa - tuotot ohjautuvat hevostalouteen ja nuorisotoimintaan

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö sr. on perustettu vuonna 1983. Säätiön perusti ja säännöt sille loi vuonna 1957 perustettu Suomen Raviurheilijain Liitto ry. Säätiötä hallinnoi ja hallituksen jäsenet valitsee Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n hallitus.

Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Suomessa tapahtuvaa hevosjalostusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö on ylläpitänyt korkeatasoista siitosorikantaa ja tukenut hevostalouteen liittyvää toimintaa. Stipendeinä jaettavat varat ovat peräisin säätiön hallinnoimien siitosorien varsamaksutuotoista sekä säätiön järjestämistä hyväntekeväisyyshuutokaupoista.

Säätiön hallitus on katsonut hevostalouden nuorten toimijoiden avustamisen ja kaikenlaisen tukemisen tärkeäksi toimintamuodokseen. Tähän mennessä nuorisostipendejä on myönnetty vuodesta 2000 lähtien lähes 30 nuorisoyhteisölle.

Säätiö omistaa Vermon ravirata Oy:n sata äänivaltaista osaketta sekä muita erilaisia pienempiä osakeomistuksia.

Hallitus 2024

Suomen Ravihevoskasvattajien säätiön hallitus

Annamaija Itäranta-Salminen

Vpj.

Jukka Heiskala

Antti Karhila

Mitja Nummenmaa

hallituksen jäsen, rahastonhoitaja

Birgitta Mangström

Perttu Kemiläinen

v. 1984 - 2023

Säätiön hallinnoimat siitosoriit

image

Pelimies

1984-1993
image

Poika-Siro

1992-2008
image

Tuska-Poika

2002-2003
image

Virago

2004-2005
image

The Bosses Lindy

2014
image

Southwind Spirit

2020-
image

Sipisee

2023

Lisäksi:

1986 Ata Star L. (pakastesperma), 1986 Lullwater Song (pakastesperma), 1989 Mr Drew ja Mr Novak (pakastesperma), 2021 Pastor Stephen ja Helpisontheway (pakastesperma)

Hyväntekeväisyys

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö sr. järjesti keväällä 2021 verkossa hyväntekeväisyyshuutokaupan, joka saavutti suuren suosion. Myynnissä oli mm. kuuluisten hevosten ja hevosihmisten tavaroita ja näiden lisäksi astutusoikeuksia eri oriille.

Huutokaupan tuotto ohjautui Suomen Ravihevoskasvattajien säätiön kautta haettavina stipendeinä hevosalan nuorisotoimijoille.

Lue lisää täältä.

Nuorisostipendien hakeminen

Nuorisostipendien hakemisesta tiedotetaan haun avauduttua SHKL:n kanavissa. Stipendejä voi perustelluissa tapauksissa hakea myös muina aikoina.

Edellytyksenä nuorisostipendin saamiselle on, että stipendiä hakeva taho on järjestäytynyt ja toimii jonkun hevosorganisaation alaisuudessa.

Nuorisostipendiä voivat hakea hevosalan nuorisotoimintaa toteuttavat järjestäytyneet yhdistykset ja kerhot, myös sellaiset, jotka ovat saaneet stipendin aiemmin.

Hakemukset käsittelee ja stipendin saajan/saajat valitsee Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiön hallitus.

Hakemuksesta tulee selvitä

  • yhdistyksen/yhteisön nimi
  • yhteyshenkilö yhteystietoineen
  • selvitys yhdistyksen/yhteisön toiminnasta
  • kuvaus haettavan stipendin käyttötarkoituksesta
  • maksutiedot mahdollista stipendiä varten

Lisätietoja Mitja Nummenmaa, p. 040 502 4987